Blackjack Varianter

Blackjack Varianter

Medan de flesta onlinekasinon har den mest populära versionen av den klassiska Blackjack, finns det flera alternativ som har vissa skillnader jämfört med den äldsta och kanske den mest spelade. Dessa nya spellägen är baserade på den ursprungliga versionen, vilket gör några förändringar, men ingenting som ändrar essensen i spelet.

Låt oss titta kort på några av dessa alternativ som finns tillgängliga hos online bookmakare, så att du kan välja det som passar dig bäst.

Blackjack Switch / Exchange
Denna modalitet är mycket lik den traditionella, så för att kunna spela kommer det att vara viktigt att förstå hur den gemensamma Blackjack spelas och sedan förstå vilka förändringar den har genomgått.

I denna version av spelet används 6 till 8 däck, varje spelare måste satsa två lika stora belopp, en för varje hand som hanteras av dealern. Vilket är en av skillnaderna med det traditionella spelet där dealern bara hanterar en hand. Men det är inte allt, korten delas ut med framsidan och kan ses av alla deltagare.

Om dealern har en naturlig blackjack, kommer alla spelare att förlora handen. Men om den naturliga blackjackspelaren var en spelare, skulle resultatet bli oavgjort. Ett annat intressant fall är om dealern får en 22. Eftersom resultatet blir oavgjort mot alla spelare som uppgår till 21 eller mindre.

Blackjack Free Bet
Detta sätt att spela Blackjack har uppenbarligen skillnader med det traditionella, eftersom spelare inte satsar riktiga pengar, utan spelar med virtuella “pengar” som erbjuds som en gåva av spelet självt.

I denna version används alltid 6 kortlekar, vilket gör det möjligt för spelaren att bara fördubbla två kort. Men du kan också dela upp par upp till fyra händer som innehåller ess. En av variationerna som du borde veta är att du här inte kommer att ha möjlighet att avgå i en match.

Om vinnaren är dealern i slutet av spelet kommer spelarna bara att förlora den första insatsen. Om resultatet blir oavgjort kommer spelaren att få sin ursprungliga insats igen. Och om vinnaren är spelaren, kommer han att få den första insatsen och vinsterna, vilket kommer att vara dubbelt så mycket.

Pontoon – australiensisk version
Uppenbarligen är detta läge brittiskt, men det är mycket populärt i Australien, varför det blev känt som den australiska varianten. Och i det används 4 till 8 däck, var och en med 48 kort, inte 52 som vanligt. Så det är fyra tio färre.

Något som har den här versionen är att det gynnar återförsäljaren mer än spelaren och har större nackdelar. Alternativen för att dra ett nytt kort, stoppa, dela eller vika används utan förändring.

En funktion i denna typ av spel är att du kan lämna dig efter att ha köpt, ett drag som är känt som en “dubbel nedräddning” och spelaren tvingas förlora den ursprungliga insatsen.

21 spanska
I detta läge används vanligtvis 6 till 9 däck, som var och en är 48 kort. Och varje gång en spelare får 21 poäng, precis som alla naturliga blackjack som förvärvats under spelet, kommer han att vinna dealerns hand.

Ett bidrag som erbjuds av detta spel är att kunna fördubbla på valfritt antal kort och välja att slå och fördubbla efter att ha delat handen.

admin